Close
Book your reservation

Massage & Coaching

06 133 98 561

Opstelling bij kanker

By in Blog with 0 Comments

Kort geleden heb ik de workshop ‘opstellingen en kanker’ gevolgd bij Hylke Bonnema en Henk Fransen. Daarin brengt een man die met de ziekte te maken heeft een zijn ziekte in voor een opstelling. Hij wil weten wat de ziekte hem te vertellen heeft.

De opstelling begint met representanten die voor de zieke, de ziekte, zijn immuunsysteem en het leven gaan staan. De ziekte neemt plaats links van de zieke en blijft op een meter afstand kijken naar de zieke. De zieke zelf staat ineengedoken, in zichzelf gekeerd, treurig, krachteloos naar de grond te staren, zijn armen langs zijn zijde hangend. De zieke staat met zijn linker zijde naar de ziekte toe. Zijn immuunsysteem loopt in het veld al heel snel ver van de zieke weg, en gaat staan ergens achterin de zaal. Het leven volgt hem en komt naast zijn immuunsysteem staan.

De dood word opgesteld. Die doolt wat doelloos en lusteloos rond. De moeder van de zieke wordt in het veld gevraagd. De zieke heeft zijn moeder nooit gekend, want hij is geadopteerd. Zijn moeder staat op een afstand van de zieke, en voelt zich niet prettig. Zij staat wankel op haar benen, en leunt wat naar een kant, treurig naar beneden kijkend.

De kracht van de zieke manifesteert zich ineens en gaat krachtig, kwetsbaar voor de zieke staan. Het kost de kracht van de zieke een tiental minuten om de zieke zachtjes zover te krijgen dat hij hem aan durft te kijken. Het kost nog een behoorlijke tijd voordat de zieke zijn kracht in de ogen durft te kijken, en zijn handen vast pakt. Beetje bij beetje opent de zieke zich voor zijn eigen kracht. De kracht staat in zijn kwetsbaarheid. De zieke kan zijn kracht op een gegeven moment omarmen. Dat geeft rust aan zijn kracht. Na de omhelzing verandert er het een en het ander in de opstelling.

Nadat de zieke zijn kracht had omarmd, komt zijn moeder voor zijn zoon staan. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst. De zieke heeft zijn kracht aan zijn zijde, die hem steunt, met een hand tussen zijn schouderbladen, en een hand op zijn hart. Zijn kracht verandert in zijn kwetsbaarheid. Zijn kwetsbaarheid ziet dat de kaken van de zieke gespannen staan, en nodigt de zieke zonder woorden uit om die spanning los te laten. Dat gebeurt, de zieke kan zijn gevoel van machteloosheid en boosheid uiten naar zijn moeder, met wie hij een diep contact weet te maken. Moeder en zoon vallen elkaar in de armen.

Deze gebeurtenis brengen zijn immuunsysteem en het leven in beweging. Deze komen achter de zieke staan en leggen ondersteunend zijn handen op zijn schouders. Eindelijk kan het immuunsysteem in actie komen. Het leven komt er ook bij en verbindt moeder en zoon met elkaar. En daarmee eindigt de opstelling.


Werken met opstellingen heeft een krachtige helende werking die met de mind niet te begrijpen is. Systemisch werk gebeurt op zielsniveau en heling vindt plaats op zielsniveau.  

Systemische opstellingen vormen een krachtige methode om inzicht te krijgen in vragen rondom ziekte, relaties, familie, kinderen, geld of je werk. Ook helpt het je antwoorden, heling en/of inzichten te verschaffen als je wilt achterhalen waarom je je verloren, boos, depressief of angstig voelt. 

Door een familie opstelling voel en ervaar je wat er werkelijk aan de hand is. Het is vooral deze hernieuwde kracht, die veel meer is dan alleen inzicht, die verlichting en helderheid brengt. Je dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en van daaruit kun je direct praktische stappen maken in de dagelijks leven.

Bij Time for You kun je terecht voor vragen die systemisch benaderd kunnen worden.

Share This
About The Author
Judith Kroon

Judith Kroon is een sprankelende transformerende aanwezigheid. Haar missie is om haar klanten in hun eigen kracht te begeleiden en om hun werkelijkheid, waar nodig, aan de tand te voelen. * Judith schrijft over zaken die zij beleeft, transformatie processen waar zij doorheen gaat, zaken die haar bezig houden, interesseren. Innerlijke mijmeringen. Ter inspiratie, innerlijke voeding. * Judith is Lichaamswerker, lichtwerker, energetisch werker, Bewust Zijn coach, Zielen gids, begeleider in spirituele groei, rouwwerker, inspirator. * Judith is hoog gevoelig, intuïtief, open, speels, down to earth, empathisch, gedreven, doorzetter, gepassioneerd, krachtig, kwetsbaar, in ontwikkeling, nieuwsgierig, leergierig. * Het leven ervarend, belevend en ont-dekkend, gaat haar processen aan, doorleeft, transformeert, verlicht. * Mens-mens, vissen, rode slang toon 8, harmoniserend, bruggenbouwer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.